Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή - iefimerida.gr

Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή

Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τις 2 Ιουνίου στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου της Ιταλίας, στο Τορίνο (www.museoauto.it, info@museoauto.it) εκτίθενται με την ευκαιρία της 10ης επετείου του θανάτου του Giovanni Agnelli όλα τα προσωπικά του αυτοκίνητα, μαζί με χαρακτηριστικές στιγμές από την ιστορία της Ιταλίας γενικά και της μεγαλύτερης βιομηχανίας της, της Fiat, ειδικά.

Της Fiat, πάνω στην οποία εξακολουθεί να πέφτει βαριά η σκιά του πατριάρχη της Giovanni Agnelli, του Avvocato των Ιταλών, που παράλληλα ήταν bon viveur, πλέι μπόι -έχει μείνει στην ιστορία η φωτογραφία του που πηδά γυμνός στη θάλασσα από το σκάφος του- λάτρης των ωραίων γυναικών, καλοντυμένος και με ιδιαίτερες στιλιστικές επιλογές -ο Agnelli και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος φορούσαν το ρολόι πάνω από το πουκάμισο!

Παράλληλα ο Avvocato είχε και ένα ιδιαίτερο γούστο στα αυτοκίνητα, που απ' ότι φαίνεται είχε ξεκινήσει από την παιδική του ηλικία και το πρώτο του όχημα, μια Bugatti με πεντάλ. Φυσικά αφού ανέλαβε τα ηνία της Fiat μπορούσε, ως το μεγάλο αφεντικό του ομίλου, να ικανοποιεί κάθε του επιθυμία, όσο περίεργη κι αν ήταν, όσο αδύνατη κι αν αρχικά φαινόταν.

Έτσι λοιπόν στο προσωπικό του γκαράζ περιλαμβάνονταν πολλές one off κατασκευές, ειδικά και μόνο γι αυτόν, όπως μια ανοιχτή(!) Lancia Delta Integrale, μια Lancia Thema S.W. Zagato, ένα Fiat Panda Rock Moretti, μια Lancia K Limousine, ένα Fiat 130 Shooting Brake Maremma και ένα Familiare, ένα Fiat Croma, μια Ferrari 360 Speedway, ένα Fiat Multipla Spider(!) και βέβαια το πιο αγαπημένο του, ένα Fiat 125. Ο διάκοσμος και ο εξοπλισμός του οποίου, όπως άλλωστε συνέβαινε σε όλα τα προσωπικά του αυτοκίνητα, ήταν απόλυτα προσαρμοσμένος στις επιθυμίες του Avvoccato.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την ημέρα των γενεθλίων του, στις 12 Μαρτίου, παρουσία πολλών μελών της οικογένειας του, μεταξύ των οποίων και του εγγονού του Lapo Elkan που θα τον δείτε να ποζάρει μπροστά σε κάποια από τα αυτοκίνητα του παππού του και ο οποίος θεωρείτε ο απευθείας διάδοχός του σε ότι αφορά το lifestyle του.

Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 0
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 1
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 2
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 3
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 4
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 5
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 6
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 7
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 8
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 9
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 10
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 11
Tα αυτοκίνητα του Agnelli: Tα γούστα του Avvocato ήταν διαταγή | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ