Στο «κόκκινο» οι αγορές μετά την απόφαση για την Κύπρο - iefimerida.gr

Στο «κόκκινο» οι αγορές μετά την απόφαση για την Κύπρο

Στο «κόκκινο» οι αγορές μετά την απόφαση για την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβαιώνεται, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Κύπρο με τον «καλύτερο» τρόπο η λειτουργία του «ντόμινο» που έχουν οι αγορές.

Την πρώτη ημέρα που λειτούργησαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες, μετά την ανακοίνωση πως η πρόταση για κούρεμα καταθέσεων είναι το βασικό μέτρο για την οικονομική βοήθεια, βρέθηκαν στο «κόκκινο».

Απώλειες καταγράφουν τόσο το ευρώ, όσο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό και τα... κρατικά ομόλογα της Γερμανίας.

Το ευρώ υποχώρησε έως 1,5% στα 1,2901 δολάρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 13 Ιανουαρίου 2011, ενώ η ισοτιμία του έναντι του γιεν διαμορφώθηκε στα 122,36 γιεν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε μέχρι και 1,2%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,99%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,56%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1,21%, ενώ οι υψηλότερες απώλειες σημειώνονται στα χρηματιστήρια της Ισπανίας (2,10%) και της Ιταλίας (2,33%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ