Μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής το έκτακτο Eurogroup - iefimerida.gr

Μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής το έκτακτο Eurogroup

Μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής το έκτακτο Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στάση αναμονής θα κρατήσουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης έως ότου παρθεί απόφαση από την κυπριακή Βουλή για το σχέδιο βοήθειας της κυπριακής οικονομίας.

Παράλληλα, η πληροφορία πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας διαψεύδεται από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που όπως φαίνεται θα συμβεί μετά την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Την «παράταση» της συνδιάσκεψης του Eurogroup μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters που αναφέρει παράλληλα, πως η κυπριακή Βουλή ανέβαλε κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη ψηφοφορία προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο να εξετάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση της κυπριακής πλευράς εισηγείται επιβολή φόρου 3% για τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, 10% για τις καταθέσεις από 100.000 έως 500.000 και 15% για τις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ