Σε κλοιό κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Σε κλοιό κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας. Λόγω των πορειών που θα γίνουν προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή σταδιακά η Τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία σε δρόμους όπως η Σταδίου και η Πανεπιστημίου καθώς και γύρω από τις πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος.
Το «χορό» άνοιξαν στις 11 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καθώς και άλλοι φορείς. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς Βουλή. Στις 12.30 στα Προπύλαια καλούν σε συλλαλητήριο καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές αλλά και ιατροί στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων τους. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία τους ενώ στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Οι γιατροί του ΙΚΑ, ζητούν μεταξύ άλλων ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με τη σειρά της, ζητά να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη. Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στο επίκεντρο των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών βρίσκονται οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ