Πωλείται ο Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

Πωλείται ο Παναθηναϊκός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες εύρεσης νέου διοικητικού ηγέτη για τον πρωταθλητή Ευρώπης στην Νέα Υόρκη.

Ο γιος του μεγαλομετόχου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να είναι ήδη στην Νέα Υόρκη και να διαπραγματεύεται για την πώληση της ομάδας στην εταιρεία Galatioto Sports Partners. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ομάδων και πρόθεση τους είναι να βρεθεί ένας αξιόπιστος επενδυτής να αναλάβει τον Παναθηναϊκό και να μπορέσει η οικογένεια Γιαννακόπουλων να απεμπλακούν όπως επιθυμούν.

Το θέμα φαίνεται ότι ξεκίνησε όταν ο Γκαλατιότο, μετέφερε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών, που μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στην κατοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ομάδας του ΝΒΑ.

New York Yankees, New York Giants, Chicago Cubs, New York Mets, Washington Redskins, Charlotte Bobcats, New Jersey Devils, San Francisco Giants, Phoenix Suns, ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ χρειάστηκε την βοήθεια του Σαλβατόρε Γκαλατιότο, ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ακόμα και η Ίντερ ζήτησε την συμβουλή του για την ανέγερση νέου γηπέδου.

Η Galatioto Sports Partners είναι εταιρεία η οποία έχει εμπλακεί σε συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων. Πάνω από 70 συμφωνίες έχουν κλειστεί από την εταιρεία με χαρακτηριστικότερη εκείνη της πώλησης των Washington Redskins το 1999, έναντι 800 εκατ. δολαρίων, ποσό ρεκόρ για ομάδα του NFL εκείνη την εποχή. Περισσότερα από 10 δις δολάρια είναι το συνολικό ποσό για αυτές τις συμφωνίες, με την εταιρεία του συνήθως να αμείβεται με 30%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ