Ντάισελμπλουμ: Λύση για την Κύπρο με στόχο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Λύση για την Κύπρο με στόχο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

Ντάισελμπλουμ: Λύση για την Κύπρο με στόχο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στελέχη της Τρόικα, τα οποία θα τους ενημερώσουν για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, περιμένουν με αγωνία οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση για το Μνημόνιο της Κύπρου, ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως δεν γνωρίζει το ύψος της βοήθειας, καθώς θα πρέπει να ενημερωθεί από τους θεσμούς που συμμετέχουν στην Τρόικα.

«Θα κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο, θα ακούσουμε την αξιολόγηση της Τρόικα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία και θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι έχει δύο στόχους: τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και την επαναφορά της Κύπρου σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. «Δεν είμαστε ευτυχείς που η Κύπρος χρειάζεται βοήθεια, αλλά περισσότερο δεν είναι ευτυχής η ίδια η Κύπρος. Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε μια καλή λύση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι στόχος είναι μια λύση που θα είναι διαρκής και βιώσιμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ