Αυτή η γυναίκα βλέπει κυριολεκτικά τα πάντα ανάποδα! - iefimerida.gr

Αυτή η γυναίκα βλέπει κυριολεκτικά τα πάντα ανάποδα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεαρή γυναίκα από τη Σερβία, ονόματι Μπογιάνα Ντανίλοβιτς, υποφέρει από μία παράξενη πάθηση, η οποία έχει σαστίσει γιατρούς και επιστήμονες: η 28χρονη πτυχιούχος οικονομικών βλέπει τα πάντα ανάποδα.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, οι οποίοι εξέτασαν την Μπογιάνα υποστηρίζουν ότι πάσχει από σπάνια εγκεφαλική δυσλειτουργία με την ονομασία «φαινόμενο χωρικού προσανατολισμού» [«spatial orientation phenomenon»]: με υπερβολικά απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι τα μάτια της βλέπουν σωστά, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο εγκέφαλός της τα «αλλάζει».

Παρ' όλο που έχουν καταγραφεί κι άλλα τέτοια παρόμοια περιστατικά, η περίπτωση της Μπογιάνα θεωρείται μοναδική στα χρονικά της ιατρικής επιστήμης. Όλα στη ζωή της ξεκίνησαν ανάποδα, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στον κόσμο (βγήκε με τα πόδια).

Οι γονείς της θυμούνται ότι όταν πρωτοξεκίνησε να «μπουσουλάει», κινούνταν πάντοτε ανάποδα, πράγμα που συνέχισε να κάνει ακόμη και όταν άρχισε να περπατάει.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η μητέρα της αναγκάστηκε να πάρει άδεια διαρκείας από την εργασία της προκειμένου να της μάθει να περπατάει κανονικά, για να ανακαλύψει λίγο καιρό αργότερα ότι η κόρη της έκανε το ίδιο με τη γραφή και την ανάγνωση: διάβαζε ανάποδα, έγραφε ανάποδα, ενώ ακόμη και σήμερα πρέπει να αναποδογυρίσει την τηλεόραση για να καταφέρει να παρακολουθήσει τις αγαπημένες της εκπομπές.

Αφού πρώτα την υπέβαλαν σε διάφορα τεστ για να επιβεβαιώσουν ότι ο εγκέφαλός της ήταν υγιής, οι ερευνητές δεν κατέληξαν σε μία εξήγηση, παρά μόνο στη διαπίστωση ότι το πεδίο όρασής της διέφερε από εκείνο των περισσοτέρων ανθρώπων.

Και παρ' όλο που δεν εξιχνίασαν τα «μυστικά» της εγκεφαλικής διαμόρφωσής της, προσφέρθηκαν να δημιουργήσουν για εκείνη ένα ειδικό software ώστε να μη χρειάζεται να γυρίζει ανάποδα την οθόνη του υπολογιστή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ