Handelsblatt: Η ελληνική κυβέρνηση ζητά να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας - iefimerida.gr

Handelsblatt: Η ελληνική κυβέρνηση ζητά να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt οι επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης ζήτησαν από την τρόικα να χαλαρώσει το ζωνάρι, δεδομένων των επιτυχιών της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο άρθρο σημειώνεται πως « η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται και η εμπιστοσύνη αυξάνεται» και γίνεται εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι το Δεκέμβριο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ανέβηκαν κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αρθρογράφοι παραθέτουν έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τις πρώτες επιτυχίες στον αγώνα κατά της βαριάς οικονομικής κρίσης και έχει μπει ο θεμέλιος λίθος ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και της ύφεσης» ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στο πρωτογενές πλεόνασμα 415 εκ. Ευρώ του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ