Τι να κάνετε σε περίπτωση κακοκαιρίας - iefimerida.gr

Τι να κάνετε σε περίπτωση κακοκαιρίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή το έκτακτο καιρικό δελτίο, το οποίο προβλέπει καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι πολίτες να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού.

Χιόνια καταιγίδες και ανέμους προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία συμβουλεύει τους πολίτες να μην μετακινηθούν εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τι να κάνετε σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων:

• Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθείτε πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθείτε πρώτα για τον καιρό και την κατάσταση των δρόμων.

• Ακολουθήστε πιστά της οδηγίες των αρμόδιων φορέων όπως η Τροχαία, η ΕΜΥ, η Πυροσβεστική κλπ.

• Απομακρύνετε σε ασφαλή θέση βαριά αντικείμενα τα οποία εάν παρασυρθούν από την άνεμο ή την ισχυρή βροχή, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς

• Μην διασχίζετε χείμαρρους και ρέματα με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια όσο εκδηλώνονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ καλό θα ήταν να τα αποφύγετε και για αρκετές ώρες αφού τελειώσει η κακοκαιρία.

.• Εάν πρόκειται να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχετε οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες μαζί σας.

• Να αποφύγετε εάν είναι δυνατό τα ταξίδια και τις μεγάλες μετακινήσεις. Εάν είναι αναγκαίο, να ταξιδέψετε καλύτερα την μέρα και να προτιμήσετε τους κεντρικούς δρόμους, ενώ είναι χρήσιμο να ενημερώσετε τα κοντινά πρόσωπα για το μέρος που θα πάτε και την διαδρομή που θα ακολουθήσετε, προκειμένου να σας εντοπίσουν εάν χρειαστεί.

• Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ