Συλλήψεις των χάκερς «Anonymous» και στην Τουρκία - iefimerida.gr

Συλλήψεις των χάκερς «Anonymous» και στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

32 άτομα, μεταξύ των οποίων και 8 ανήλικοι, συνέλαβαν οι αρχές της Τουρκίας για την επίθεση από χάκερς της ομάδας Anonymous που έγινε σε επίσημες ιστοσελίδες της τουρκικής κυβέρνησης αλλά και στις τουρκικές τηλεπικοινωνίες.

Τα μέλη των Anonymous είχαν προβεί σε αυτές τις ηλεκτρονικές επιθέσεις για να διαμαρτυρηθούν για την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να θεσπίσει νόμους που θα ελέγχουν το περιεχόμενο των αναρτήσεων στο Διαδίκτυο και θα επιτρέπεουν το «φιλτράρισμα» των ειδήσεων

Σύμφωνα με το BBC οι συλλήψεις στην Τουρκία έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχες συλλήψεις τριών «Anonymous» στην Ισπανία πριν από λίγες μέρες.

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα ενεργοποιήσει στα τέλη Ιουνίου αυτό το νέο σύστημα ελέγχου του Internet για να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες του Διαδικτύου από την έκθεσή τους σε ακατάλληλο περιεχόμενο ιστοσελίδων, ωστόσο οι «Anonymous» πιστεύουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να λογοκρίνει το Ίντερνετ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση Τουρκία Ισπανία χάκερς anonymous
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ