Επιβεβαιώνονται οι συζητήσεις της Εθνικής Τράπεζας με την Fairfax Holdings - iefimerida.gr

Επιβεβαιώνονται οι συζητήσεις της Εθνικής Τράπεζας με την Fairfax Holdings

Επιβεβαιώνονται οι συζητήσεις της Εθνικής Τράπεζας με την Fairfax Holdings
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδιαφέρον της Fairfax Holding για τη συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση του διευρυμένου ομίλου της Εθνικής Τράπεζας επιβεβαίωσε η διοίκηση της τράπεζας.

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απηύθυνε σχετικό ερώτημα στην ΕΤΕ, ενώ από την πλευρά της η τράπεζα ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της υποχρέωσης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών, εξετάζει «εναλλακτικές δυνατότητες».

Το fund Fairfax Financial Holding, που έχει ενεργητικό 37 δισ. δολάρια, του Πρεμ Γουάτσα έχει καταθέσει επιστολή για συμμετοχή του στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ με ένα ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η Fairfax Holdings ιδρύθηκε το 1985, έχει έδρα το Τορόντο του Καναδά και όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της έχει ως στόχο της συμμετοχή σε εταιρίες με σκοπό την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και το χτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ακολουθούν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ