Μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ η κλήση της Προανακριτικής για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ η κλήση της Προανακριτικής για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ η κλήση της Προανακριτικής για τους συγγενείς του Γιώργ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την υπόθεση της εμπλοκής των τεσσάρων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη «λίστα Λαγκάρντ» θα περιμένει τελικά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προτού τους καλέσει να καταθέσουν ενώπιόν της.

Η τελική απόφαση της Επιτροπής είναι να περιμένει το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τότε θα τους καλέσει να καταθέσουν.

Ακόμη και αν η απόφαση είναι αθωωτική οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών θα κληθούν έστω και για τυπικούς λόγους και αν τότε αρνηθούν θα ζητήσει εισαγγελικό ένταλμα για τη βίαιη προσαγωγή τους.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την έντονη φημολογία που είχε κυκλοφορήσει ότι ενδέχεται η Επιτροπή να καταφύγει στη Δικαιοσύνη έπειτα από την άρνηση των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να καταθέσουν ενώπιόν τους.

Σύμφωνα μάλιστα με νεώτερες πληροφορίες οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου σε περίπτωση που αρνηθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της επιτροπής ενδεχομένως να κινδυνεύσουν ακόμη και με σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία καθώς όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έχουν δικαίωμα να μην απαντήσουν.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ