Σαμαράς: «Απαράγραπτο δικαίωμα της Κύπρου ο καθορισμός της ΑΟΖ» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Απαράγραπτο δικαίωμα της Κύπρου ο καθορισμός της ΑΟΖ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με αφορμή την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναφέρθηκε και στην κυπριακή ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι είναι «απαράγραπτο δικαίωμα της Κύπρου», ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Με θερμά λόγια μίλησε ο κ. Σαμαράς για τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασίαδη, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στην Κύπρο για «τον τερματισμό της κατοχής και την εξέρευση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα μας», ενώ τόνισε ότι η λύση για το κυπριακό θα πρέπει να στηριχθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από την στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην κυπριακή ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντας την μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης, ενώ όσον αφορά τις τουρκικές αντιδράσεις τόνισε ότι «είναι απαράγραπτο δικαίωμα της Κύπρου ο καθορισμός της ΑΟΖ» και τάχθηκε υπέρ της εύρεσης μιας ευρωπαϊκής λύσης χαρακτηρίζοντας τα αποθέματα «και ευρωπαϊκά».

(photo: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ