Συνάντηση Προβόπουλου με τραπεζίτες - iefimerida.gr

Συνάντηση Προβόπουλου με τραπεζίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους διοικητές των ελληνικών τραπεζών θα συναντηθεί ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος, μία ημέρα με την υποβάθμιση της χώρας από την Standard & Poor's. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι τα θέματα ρευστότητας και των εγγυήσεων, ενώ θα συζητηθεί και η συμμετοχή των τραπεζών σε ενδεχόμενη εθελοντική συμφωνία για τη μετακύλιση (roll-over) του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Προβόπουλος θα αναφερθεί και στο σχέδιο της Κεντρικής Τράπεζας να αναθέσει σε επενδυτική τράπεζα την αξιολόγηση των προβλέψεων των ελληνικών τραπεζών, κατά την οποία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο δάνεια συνολικού ύψους 250 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο διοικητής της Της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στην ανάγκη συνένωσης δυνάμεων των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο πολύ δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία και την αγορά η κρίση χρέους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ