Ευρωβαρόμετρο: Η κρίση μειώνει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ευρωβαρόμετρο: Η κρίση μειώνει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον την ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας φαίνεται ότι πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια οικονομικής κρίσης έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών, ακόμα και σε παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκές χώρες του Βορρά, ενώ οι κάτοικοι της Νότιας Ευρώπης στρέφονται σε εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, ψηφίζοντας «πειρατές» όπως ο Μπέπε Γκρίλο, οι οποίοι απειλούν ανοιχτά με έξοδο από το ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατάφερε να σώσει το ευρώ αλλά έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών, των οποίων πλέον η δυσαρέσκεια παρουσιάζεται αυξημένη σε πολύ μεγάλα ποσοστά, με την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας να μην εμφανίζεται μόνο στις χώρες του Νότου, οι οποίες υποφέρουν κυρίως από τις συνεχείς περικοπές, αλλά και στις χώρες του Βορρά ο οποίος είναι και ο δανειστής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» που αναδημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ».

Χαρακτηριστικό της κρίσης εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ότι από τις 27 χώρες που την απαρτίζουν, μόνο στην Εσθονία και τη Μάλτα η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ακόμα εμπιστοσύνη στις Βρυξέλλες, ενώ στην Ελλάδα η οποία μαστίζεται από τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση, ο ευρωσκεπτικισμός χτυπάει «κόκκινο» αφού από το 63% των πολιτών οι οποίοι το 2007 στήριζαν την Ε.Ε., πλέον το 81% δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται, ενώ ανάλογη δυσαρέσκεια επικρατεί και σε χώρες κλειδιά όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση πάντως, οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνονται απρόθυμοι να εγκαταλείψουν το ευρώ, ενώ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα «υπάρχει μια τεράστια ενόχληση των πολιτών, λόγω της λιτότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ