Δεμένα αύριο τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας - iefimerida.gr

Δεμένα αύριο τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, θα πρέπει να απευθύνονται αύριο οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι αλαλγές δρομολογίων αφορούν όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 12 τα μεσάνυχτα σήμερα, έως της 24.00 τα μεσάνυχτα αύριο, 15 Ιουνίου 2011.

Η ΠΝΟ που συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ, ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.

Επίσης, ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες. Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έχουν επαναλάβει την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος.

Από την απεργία των λιμενεργατών, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές (conteiner) καθώς και στη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών στα κρουαζιερόπλοια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ