H Ολγα Κεφαλογιάννη έγινε πορτρέτο με άλλες 59 βουλευτίνες [εικόνες] - iefimerida.gr

H Ολγα Κεφαλογιάννη έγινε πορτρέτο με άλλες 59 βουλευτίνες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξήντα πορτρέτα με γυναίκες -βουλευτές της 13ης Περιόδου της ελληνικής Βουλής ζωγράφισε με έναν εκτυφλωτικό ρεαλισμό η Μαριάνθη Γρηγοριάδου – Ντοκοπούλου, τα οποία θα εκτίθενται μέχρι τις 20 Μαρτίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Η Γρηγοριάδου συνδέει με αυτόν τον τρόπο το έργο της ως γυναίκας δημιουργού με την πολιτική δημιουργία των γυναικών που δραστηριοποιούνται σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπως είναι η κεντρική πολιτική σκηνή και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πέρα από ιδεολογικές διαφορές η Γρηγοριάδου δεν επιλέγει με βάση την πολιτική ταυτότητα αλλά το βιολογικό φύλλο. Το παιχνίδι που κάνει με την ταυτότητα, καθώς υπογράφει τα έργα της ως «Πέτρος», εγγράφεται σε μια μακρά παράδοση της μοντέρνας τέχνης που επιχειρεί να υπερβεί την περιοριστική ταυτότητα του φύλου, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.

H Ολγα Κεφαλογιάννη έγινε πορτρέτο με άλλες 59 βουλευτίνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ