Χάκερς παραβίασαν την ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας «για πλάκα» - iefimerida.gr

Χάκερς παραβίασαν την ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας «για πλάκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ομάδα χάκερς Lulz Security, η οποία ευθύνεται και για τις συνεχείς παραβιάσεις των ιστοσελίδων της Sony.

H επιβεβαίωση ήρθε όταν η ομάδα Lulz Security, ανακοίνωσε πως ευθύνεται για την επίθεση την οποία έκανε «για πλάκα». Στην αρχή την ανακοίνωσής τους μάλιστα αναφέρουν πως «Δεν συμπαθούμε την αμερικανική κυβέρνηση και πάρα πολύ» Οι συγκεκριμένοι χάκερς ευθύνονται και για τις τελευταίες επιθέσεις στη Sony, τη Νintendo και το Fox News.

Oι υπεύθυνοι δηλώνουν πως δεν κατάλαβαν ότι έγινε επίθεση και πως τώρα ψάχνουν κάθε στοιχείο για να αξιολογήσουν την πιθανή ζημιά.

Η Lolz Security ανέβασε στο διαδίκτυο εικόνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι έγινε η επίθεση, χωρίς όμως απ' αυτές να φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους ευάισθητα δεδομένα.

Στην ανακοίνωση τους επίσης αναφέρεται: «Αυτή είναι μια μικρή, διαρροή δεδομένων από το σάιτ της Γερουσίας. Είναι αυτή μια πράξη πολέμου, κύριοι; Έχετε πρόβλημα;»

Οι ΗΠΑ πρόσφατα ανακοίνωσαν πως θα θεωρούν τις κυβερνοεπιθέσεις ως «πράξη πολέμου» έχοντας έτσι το δικαίωμα να απαντούν με όλα τα μέσα, εφόσον αποδειχθεί πως οι επιθέσεις προέρχονται από κάποιο κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Γερουσία χάκερς Lulz Security
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ