24ωρος αποκλεισμός της Βουλής αύριο για να μην μπουν οι 300 - iefimerida.gr

24ωρος αποκλεισμός της Βουλής αύριο για να μην μπουν οι 300

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο Τετάρτη, που είναι και η μέρα που θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο το Μεσοπρόθεσμο, οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 7 το πρωί με σκοπό τον αποκλεισμό της Βουλής, ενω οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΠΑΜΕ καλούν τον κόσμο σε απεργία και στάσεις εργασίας.

Η απόφαση για τον κλοιό γύρω από το Κοινοβούλιο πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος το περασμένο Σάββατο.

Ήδη μέσω του Internet γίνεται έκκληση για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα του Μνημονίου και επιθυμούν την μη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου.

Αύριο οι ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ συνδικαλιστικοί φορείς όλων των κλάδων θα προβούν σε στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή τους, «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά από τις 12:00 έως τις 15:00. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Επίσης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας, πρωί και απόγευμα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αναφέρουν ότι θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας, η πρώτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τέλος σε 24ωρη απεργία καλεί και το ΠΑΜΕ, που σε ανακοίνωση του τονίζει: "Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της ΕΕ. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος". Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιάς στις 11 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα κατέβει σε 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργία αγανακτισμένοι 24ωρη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ