Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ για ανίχνευση DNA αλόγου σε προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά συνεχίζεται, όπως και τα θετικά δείγματα.
Έτσι, οι περιφερειακές αρχές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων σε Αττική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντόπισαν και απέσυραν επτά προϊόντα στα οποία είχε χρησιμοποιηθεί πέραν των αναγραφόμενων κρεάτων και κρέας αλόγου.
Συγκεκριμένα, τα προϊόντα: «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013, «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014, «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (Λάκωμα Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».
Το κατεψυγμένο κεμπάπ «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ» (Αχαρναί Αττικής) και το σουτζούκι της επιχείρησης «Αφοί Μπατανιάν», ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου.