Subaru Viviz: H Subaru υπάρχει και δημιουργεί - iefimerida.gr

Subaru Viviz: H Subaru υπάρχει και δημιουργεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Subaru μπορεί να έχει -προς το παρόν τουλάχιστον- εξαφανιστεί από την ελληνική αγορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προχωρά, τόσο με καινούργια μοντέλα όσο και με ιδέες για το μέλλον των αυτοκινήτων στα οποία εξειδικεύεται.

Ένα τέτοιο λοιπόν μοντέλο από το μέλλον είναι και το πρωτότυπο Subaru Viziv, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το Forester του 2020+, ένα κουπέ Impreza ή μια τελείως καινούργια πρόταση. Φυσικά με μόνιμη τετρακίνηση -συμμετρική όπως τη λέει η Subaru- επίπεδο κινητήρα boxer και υποστήριξη από ηλεκτροκινητήρα.

Η αισθητική του Viziv πάντως παραπέμπει ξεκάθαρα σε crossover, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι δύο πολύ μεγάλες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Και αποκαλύπτουν ένα αυστηρά τετραθέσιο εσωτερικό με ανεξάρτητα καθίσματα, ένα ταμπλό που αποτελείται αποκλειστικά από οθόνες και έναν πολύ μικρό επιλογέα στην κονσόλα, ο οποίος αντιστοιχεί σε ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο CVT με την επωνυμία Lineartronic.

To κιβώτιο αυτό είναι συνδεδεμένο με ένα δίλιτρο boxer diesel και έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό, ενώ σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς υπάρχει και από ένας επιπρόσθετος ηλεκτρικός κινητήρας. Κι αυτό προκειμένου να ενισχύεται η ροπή που φτάνει στον πίσω άξονα μέσω της συμμετρικής τετρακίνησης. Η διάταξη αυτή θα αποδεικνύεται πιθανότατα ιδιαίτερα αποτελεσματική πέρα από την άσφαλτο, όπου η ροπή είναι το κατεξοχήν ζητούμενο και το αυτόματο κιβώτιο μια μεγάλη βοήθεια για τον οδηγό. Κι από ότι φαίνεται και τα δύο υπάρχουν στο πρωτότυπο Subaru Viziv.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ