Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; - iefimerida.gr

Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη;

Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιδανικό μέσο μεταφοράς για την πόλη είναι αυτό που σου παρέχει ασφάλεια και σε προστατεύει όπως ένα αυτοκίνητο και ταυτόχρονα έχει την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας. Αν επιπρόσθετα έχει και μηδενικούς ρύπους και χαμηλά έξοδα κίνησης ακόμα καλύτερα φυσικά.

Κάπως έτσι πάντως πρέπει να σκέφτηκαν και οι μηχανικοί της Toyota, με αποτέλεσμα στη Γενεύη να παρουσιάσουν το Toyota EV i-ROAD, ένα τρίκυκλο όχημα με έναν τροχό πίσω και δύο μπροστά, με θέσεις για δύο σε διάταξη 1+1 (ο συνοδηγός πίσω από τον οδηγό δηλαδή) και μήκος μόλις 2,35 μέτρα. Ο έλεγχος του i-ROAD γίνεται από ένα συμβατικό τιμόνι, ενώ το σύστημα Active Lean που διαθέτει εξισορροπεί αυτόματα τις πράγματι εντυπωσιακές κλίσεις στις στροφές. Οι οποίες θυμίζουν φυσικά μοτοσικλέτα, ενώ από τη στιγμή που το πλάτος του i-ROAD δεν ξεπερνά τα 850 χιλιοστά αντίστοιχη με μοτοσικλέτα είναι και η ευελιξία του.

Κινητήριοι τροχοί του τρίκυκλου της Toyota είναι οι δύο εμπρός και για το σκοπό αυτό υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες 2 kW. Η φόρτιση των συσσωρευτών διαρκεί 3 ώρες, η αυτονομία αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα, ενώ οι επιβάτες του EV i-Road δεν χρειάζεται να φορούν κράνος.

Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 0
Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 1
Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 2
Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 3
Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 4

Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 5
Toyota EV i-Road: Το απόλυτο όχημα για την πόλη; | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ