Παγκόσμιο ρεκόρ ρινοπλαστικών στο Ιράν-Τους δίνουν δάνεια οι τράπεζες - iefimerida.gr

Παγκόσμιο ρεκόρ ρινοπλαστικών στο Ιράν-Τους δίνουν δάνεια οι τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

200.000 Ιρανοί το χρόνο υποβάλλονται σε ρινοπλαστικές σύμφωνα με νέα ερευνά. Κάτι που μετατρέπει την Τεχεράνη σε παγκόσμια πρωτεύουσα του συγκεκριμένου τύπου αισθητικών επεμβάσεων.

«Είναι ανθρώπινη φύση να θέλουμε να δελεάσουμε το αντίθετο φύλο με τις καμπύλες μας, τα μαλλιά μας, το δέρμα μας. Η μπούρκα δεν σου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Οπότε είναι φυσιολογικό να προσπαθούμε να ικανοποιούμε αυτό το ένστικτο μεταμορφώνοντας το πρόσωπό μας».

Αυτό αποτελεί μια πιθανή εξήγηση του φαινομένου σύμφωνα με μια Ιρανή που έδωσε συνέντευξη στην Guardian.

Και όντως πρόκειται για φαινόμενο αφού οι Ιρανές -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Etemad- ξεκινούν να κάνουν ρινοπλαστικές από την ηλικία των 14 ετών. Και αυτό παρόλο το γεγονός ότι η επέμβαση κοστίζειm minimum 6 μηνιάτικα.

Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που, δίπλα στους 157 αδειούχους πλαστικούς χειρούργους με έδρα την Τεχεράνη, έχουν ξεπηδήσει 7.000 ερασιτέχνες που προσφέρουν πολύ χαμηλότερες τιμές.

Προφανής παρενέργεια του παραπάνω στατιστικού στοιχείου είναι ότι έχουν αυξηθεί δραματικά τα θύματα αποτυχημένων επεμβάσεων που αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Huffington Post Τεχεράνη ρινοπλαστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ