Από τις ΔΟΥ οι είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία - iefimerida.gr

Από τις ΔΟΥ οι είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία για την ενιαία ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία κατέληξαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τα στελέχη της Τρόικα, στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Η πρώτη «επαφή» των δύο πλευρών έγινε, αλλά τις λεπτομέρειες της ρύθμισης θα τις καθορίσουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου και τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα, που θα έχουν νέες συζητήσεις τις επόμενες ημέρες.

Όπως προβλέπεται στη συμφωνία, από την 1η Ιουλίου 2013, το ΙΚΑ θα αναλάβει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και λογαριασμό του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Αυτό μέχρι το 2017 όπου η είσπραξη των οφειλών για ασφαλιστικές εισφορές θα περιέλθει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ.

Παράλληλα, τα υψηλόβαθμα στελέχη των δανειστών αποδέχθηκαν την ανάγκη νέας ρύθμισης για τις οφειλές των φορολογουμένων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, εκφράζοντας όμως ενστάσεις για τον αριθμό των δόσεων που θα προσφέρονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ