Τα εξωθεσμικά κέντρα στοχεύουν Παπανδρέου και Σαμαρά - iefimerida.gr

Τα εξωθεσμικά κέντρα στοχεύουν Παπανδρέου και Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, για όσους παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, η αρνητική τοποθέτηση Σαμαρά για τις οικουμενικές κυβερνήσεις συνεργασίας. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονται κατά καιρούς αποδέκτες αυτού του αιτήματος το οποίο διατυπώνεται ανοιχτά σε κατ ιδίαν συζητήσεις από παράγοντες των ΜΜΕ, της αγοράς αλλά και από αξιωματούχους των Βρυξελλών οι οποίοι αισθάνονται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πιστεύουν έτσι πως μόνο ένα οικουμενικό σχήμα μπορεί να εφαρμόσει το αντιδημοφιλές πρόγραμμα της τρόικα.

Λέγεται δέ ότι ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, πιο πολύ απαντούσε στην πίεση που δέχθηκε από αυτά- εξ ού και η διατύπωση για εξωθεσμικά κέντρα- παρά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με μία δεύτερη ανάγνωση που γίνεται στη ΝΔ από συνεργάτες του κ. Σαμαρά, η πίεση εξωθεσμικών παραγόντων είναι αμφίπλευρη και προς το ΠΑΣΟΚ, γι αυτό και τα πιεστικά σχόλια για συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Τα κέντρα αυτά -σύμφωνα με την ίδια ανάλυση-έχουν δύο στόχους

-Να κερδίσουν πολιτικό χρόνο τοπικά επιχειρηματικά λόμπυ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις σχέσεις τους με το κράτος και τις τράπεζες και δεν θέλουν να τα ακουμπήσει η κρίση μέχρι να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες τους.

-Να απαξιώσουν στρατηγικά, με την συγκυβέρνηση ,τους δύο σημερινούς πρωταγωνιστές Παπανδρέου και Σαμαρά, ώστε να ανοίξει χώρος για νέα σχήματα και αυτόκλητους Σωτήρες. Καθηγητές από την Εσπερία η άλλους.


Ο Σαμαράς αισθάνεται λοιπόν ότι από την συμμετοχή του σε ένα τέτοιο σχήμα μόνο ζημιωμένος θα βγει γι αυτό και δηλώνει ότι δεν βιάζεται. Εύχεται να συμμετάσχουν σε ένα σχήμα συνεργασίας με τον Παπανδρέου η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης. Για την πρώτη ,υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι σε τροχιά σύγκλισης με τον Γιώργο και θα μετάσχει σε ένα σχήμα εθνικής ανάγκης, μπει δεν μπει στη Βουλή. Γι αυτό και διέρρηξε τις σχέσεις της με τον ..Καραμανλισμό. Για τον δεύτερο ξέρουν ότι συναντάται πολύ τακτικά με τον πρωθυπουργό ,μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και τα αποτελέσματα του πολιτικού φλερτ φαίνονται καθαρά από το βήμα της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ