Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής που μιλά για «άνοιγμα φούρνων» - iefimerida.gr

Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής που μιλά για «άνοιγμα φούρνων»

Στον εισαγγελέα το βίντεο με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής που ζητάει να γίνουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα λάβει η υπόθεση όπου ο υποψήφιος βουλευτής της Αλέξανδρος Πλωμαρίτης εμφανίζεται να απειλεί αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις, καθώς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, θα υποβάλλει σήμερα στον εισαγγελέα, το βίντεο όπου εκτυλίσσεται το επίμαχο συμβάν.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Φάκου με αφορμή τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ στο βρετανικό κανάλι «Channel 4», ανέθεσε στην Ασφάλεια να διερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή κ. Πλωμαρίτης εμφανίζεται να κάνει εκφράσεις του τύπου «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα 'χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια ...», «...κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους...», «Τα δόντια να πάρουμε...».

Η εντολή της προς την αστυνομία είναι να μεριμνήσει, ώστε να αποσταλεί ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό, και όχι μόνον εκείνο που προβλήθηκε από το κανάλι στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπομπής του, το οποίο θα απομαγνητοφωνηθεί πλήρως.

Ο φάκελος που θα σχηματιστεί από την Ασφάλεια θα διαβαστεί στην Εισαγγελία, όπου αφού αποτιμηθούν όλα τα στοιχεία θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος όσων προκύπτει παράνομη συμπεριφορά τους.

Δείτε το επίμαχο βίντεο ΕΔΩ.

Δείτε τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη για το συμβάν ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ