Οι τέσσερις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό νομοσχέδιο - iefimerida.gr

Οι τέσσερις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Οι τέσσερις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό νομοσχέδιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θέσεις της για τις τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο διατύπωσε η ΔΗΜΑΡ, η οποία τονίζει ότι η δυνατότητα των νοικοκυριών να πληρώνουν φόρους έχει πλέον εξαντληθεί και πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα βοηθούν όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους μαζεμένους, ενώ προτείνει και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Για «εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας πολλών νοικοκυριών» κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ προτείνει και ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κάνει λόγο και για σαφή διάκριση «της αδυναμίας καταβολής φόρων και της φοροδιαφυγής».

Ποιες είναι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ:

  • Για τους συσσωρευμένους φόρους ακινήτων να υπάρχει έκπτωση 10% για εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν όλο το ποσό εφάπαξ.
  • Για τους υπολοίπους να υπάρξουν 18 άτοκες δόσεις, με δυνατότητα χρηματοδότησης από ειδικά τραπεζικά δάνεια.
  • Για τις συσσωρευμένες άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές, να γίνονται εξατομικευμένες ρυθμίσεις ανάλογα με το εισοδηματικό, εργασιακό και οικογενειακό προφίλ του υπόχρεου.
  • Ενδυνάμωση του ελέγχου στους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και την αναγκαστική είσπραξη στις περιπτώσεις που υπάρχει αποφυγή καταβολής, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ