Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι - iefimerida.gr

Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι

Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Giorgetto Giugiaro είναι ο πλέον επιτυχημένος ανεξάρτητος σχεδιαστής με πολλά πασίγνωστα μοντέλα στο λογαριασμό το δικό του (μεταξύ άλλων το πρώτο VW Golf και η πρώτη Lancia Delta) και της εταιρείας του. Η οποία εδώ και λίγο καιρό ανήκει στον όμιλο VW, οπότε λογικά ασχολείται με πρότζεκτ που έχουν άμεση σχέση μα αυτόν.

Παραδοσιακά ο Giugiaro παρουσιάζει κάθε χρόνο στη Γενεύη ένα πρωτότυπο. Το φετινό ονομάζεται Giugiaro Parcour, είναι crossover και βασίζεται σε ένα υπάρχον πλαίσιο τζιπ του ομίλου Volkswagen. Με την πρώτη ματιά θα προσέξει κανείς την έμφαση που δίνεται σχεδιαστικά στην πίσω κολόνα, που στο ανοιχτό Parcour, υπάρχει κι αυτό, μετατρέπεται σε ρολ μπαρ που προστατεύει από τυχόν ανατροπές.

Με τη δεύτερη θα διαπιστώσει τις αναλογίες καθαρόαιμου σπορ μοντέλου (μήκος 4,35 μέτρα, πλάτος 2,08 και ύψος μόλις 1,34), ενώ αν είναι κανείς ακόμα πιο προσεκτικός θα δει την εξέλιξη της σχεδιαστικής λογικής των καινούργιων Lamborghini. Nαι η σκέψη που σας περνάει από το μυαλό είναι σωστή: το Parcour θα μπορούσε να είναι το πρωτότυπο του τζιπ της Lamborghini που και έχει και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το πιο πιθανό είναι πως κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον, θα προκύψει. Κι αν τώρα σας γεννιέται η απορία τι σόι SUV θα είναι αυτό με συνολικό ύψος μόλις 1,34 μέτρων η απάντηση είναι η εξής: το Parcour διαθέτει υδραυλικό σύστημα που μεταβάλλει την απόστασή του από τα έδαφος από τα 21 μέχρι και τα 33 εκατοστά. Σε αυτό το σύστημα μετέχουν τα 4 από τα συνολικά 8 αμορτισέρ του, ενώ τα υπόλοιπα 4 ενεργοποιούνται για πραγματικά σκληρή off road χρήση. Τώρα ποιά θα είναι η πραγματικά σκληρή off road χρήση ενός πανάκριβου τετρακίνητου, με κινητήρα V10 5.200 κυβικών, που αποδίδει 550 ίππους και εξασφαλίζει τελική 320 και 0-100 σε μόλις 3,4 δεύτερα είναι μια άλλη κουβέντα. Ειδικά δε αν πρόκειται και για την ανοιχτή έκδοση που προαναφέραμε...

Αν πάντως υλοποιηθεί το πρότζεκτ Parcour ή όπως αλλιώς θα λέγεται τελικά το SUV με τα σήματα της Lamborghini, δεν θα είναι το πρώτο τζιπ της μάρκας. Κι αυτό γιατί τη δεκαετία του '80 υπήρχε το LM002, που ακόμα και με τα δεδομένα της τότε εποχής ήταν μαστόδοντο. Ένα μαστόδοντο που πιθανότατα είχε τις πιο πολλές γωνίες από οποιοδήποτε άλλο γνωστό μοντέλο, κατανάλωνε το φορτίο ενός super tanker σε κάθε του εξόρμηση κι ήταν δημοφιλές στη Σαουδική Αραβία. Κι αυτό γιατί στην μικρή καρότσα του -είχε και τέτοια- οι πλούσιοι Σαουδάραβες έβαζαν μια βάση για να κάθονται τα γεράκια με τα οποία κυνηγούσαν στην έρημο. Στην άμμο της οποίας το LM002 ήταν πραγματικά καλό, ενώ από τη στιγμή που ήταν πανάκριβο και η κατανάλωση δεν τους ενδιέφερε ήταν το ιδανικό όχημα για τέτοιους είδους βόλτες.

Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 0
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 1
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 2
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 3
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 4
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 5
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 6
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 7
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 8
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 9
Giugiaro Parcour: Το μελλοντικό SUV της Lamborghini; Πιθανότατα ναι | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ