Παπανδρέου και Βενιζέλος θα καταθέσουν στην προανακριτική - Οι υπόλοιποι στον εισαγγελέα - iefimerida.gr

Παπανδρέου και Βενιζέλος θα καταθέσουν στην προανακριτική - Οι υπόλοιποι στον εισαγγελέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανονικά, προς το τέλος των εργασιών της επιτροπής, θα καταθέσει στην προανακριτική ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διατύπωσε την παραπάνω πρόταση με το σκεπτικό ότι αν κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική ο κ. Παπανδρέου, τα μέλη της θα τον ρωτούν επί τρεις ημέρες επί παντός επιστητού και όχι για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η πρόταση του κ. Βαρβιτσιώτη δεν έγινε δεκτή και έτσι ο κ. Παπανδρέου θα καταθέσει προς το τέλος των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής, δηλαδή μετά τις 20 Μαρτίου, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, τότε θα κληθούν οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών και οι Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.

Για τη διευκόλυνση του έργου της η επιτροπή αποφάσισε να καταθέσουν κάποιοι μάρτυρες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και όχι στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στον εισαγγελέα θα καταθέσουν οι Γιάννης Ραγκούσης, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Δρούτσας, Χάρης Παμπούκης, Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ) και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ