Νέο fund 2 δισ. από BSG Real Estate - Προσέλαβε Ελληνα, ψάχνει ευκαιρίες στο Νότο - iefimerida.gr

Νέο fund 2 δισ. από BSG Real Estate - Προσέλαβε Ελληνα, ψάχνει ευκαιρίες στο Νότο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κρις Παπαχριστοφόρου, πρώην παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος RREEF Opportunistic Investments της Deutsche Bank, προσελήφθη από την Beny Steinmetz Group Real Estate προκειμένου να ηγηθεί ενός ιδιωτικού fund που στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Το fund, που θα ονομάζεται Invel, σχεδιάζει να επενδύσει σε ευρωπαϊκά προϊόντα που προέρχονται από εταιρικές και κρατικές αναδιαρθρώσεις, καθώς και κατασχεμένα προϊόντα και ακίνητα, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Παπαχριστοφόρου. Η Invel, με έδρα το Λονδίνο, θα παρέχει αρχικό κεφάλαιο και θα προσπαθεί να βρει αγοραστές για συν-επένδυση σε κάθε συναλλαγή.

Η BSG Real Estate, μονάδα του Beny Stenmetz Foundation, αντλεί κεφάλαια καθώς διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας αγωνίζονται για να προσελκύσουν επενδυτές στον τομέα του real estate προκειμένου να μειώσουν το χρέος τους.

Σημειώνεται ότι ο Steinmetz, ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ισραήλ, κατατάσσεται στη θέση 137 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

«Σίγουρα, οι αγορές real estate της Ευρώπης βλέπουν ανάκαμψη, και ο ρυθμός των deals θα επιταχυνθεί το 2013 και 2014», δήλωσε ο κ. Παπαχριστοφόρου σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg. Οι ευκαιρίες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα αυξηθούν καθώς θα βελτιώνονται οι επιδόσεις τους και θα μπορούν να «αντέξουν» τις απώλειες επί των πωλήσεων, ανέφερε.

Ο κ. Παπαχριστοφόρου, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της BSG Real Estate, αποχώρησε από την RREEF πέρυσι. Η Invel θα διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να κάνει επενδύσεις προτού προσελκύσει επενδυτές και ήδη κοιτάζει τέσσερα assets, σημείωσε ο κ. Παπαχριστοφόρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ