Μια συνταγή του Άγγελου Ρέντουλα που βρήκαμε στο gastronomosonline.gr, για ένα γρήγορο, ελαφρύ γεύμα, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
Για το πέστο φέτας
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να χρυσίσουν (προσοχή όμως μην καούν)
1 σκελίδα σκόρδου (ή όσο μας αρέσει)
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου ή μαϊντανού
Πέστο: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του πέστο. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε τη διαδικασία στο μούλτι, όμως ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον (για να γυρίζουν τα μαχαίρια). Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ανακατεύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.