«Βύθισε» την ΑΕΚ στο ντέρμπι και κυνηγάει τα play-off ο Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

«Βύθισε» την ΑΕΚ στο ντέρμπι και κυνηγάει τα play-off ο Παναθηναϊκός

Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζωντανός στο κυνήγι μίας θέσης που οδηγεί σε ευρωπαϊκή έξοδο, έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε στο αθηναϊκό ντέρμπι με σκορ 2-0, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την πίεση της γηπεδούχου ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφερε να σταθεί όρθιος και να ανεβάσει την απόδοσή του στην επανάληψη.

Για να φτάσουν στο γκολ, οι νικητές εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της αντιπάλου τους: το 1-0 έγινε στο 55ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βιτόλο.

Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σημειώσει ένα εύκολο γκολ στο επόμενο λεπτό, όταν ο Πίντο γλίστρησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Παναθηναϊκού, όμως ο Κατίδης, εντελώς μόνος του, δεν κατάφερε να πλασάσει σωστά και να ισοφαρίσει. Μοιραία, το 2-0 που έγινε στο 70ο λεπτό με γκολ του Σο, έφερε ουσιαστικά το τέλος της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να αναρριχάται στον βαθμολογικό πίνακα και να μένει στο κυνήγι της Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική της απόδοση προκειμένου να αποφύγει έναν ενδεχόμενο υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71' Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80' Σταματής), Κατίδης (80' Καραλής), Πετρόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γκονζάλες Φάμπρι): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας, Γιοκίν (85' Φιγκερόα)

(φωτογραφία: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ