Αυτός είναι ο ομογενής αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης, εμπνευστής του υψηλότερου ουρανοξύστη του νοτίου ημισφαιρίου - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο ομογενής αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης, εμπνευστής του υψηλότερου ουρανοξύστη του νοτίου ημισφαιρίου

Αυτός είναι ο ομογενής αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νώντας Κατσαλίδης είναι ομογενής αρχιτέκτονας από την Αυστραλία. Eχει σχεδιάσει τον πύργο Eureka στο Σάουθμπανκ, η οικοδόμηση του οποίου ξεκίνησε το 2002 και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2007. To ύψος του φτάνει τα 297 μέτρα, έχει 91 ορόφους και είναι ένα από τα επτά υψηλότερα κτίρια στον κόσμο, το δεύτερο σε ύψος στην Αυστραλία και το πρώτο στη Μελβούρνη.

Αυτή την εποχή, όμως, ο Ελληνας ομογενής ετοιμάζει κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Και το όνομα αυτού: «Australia 108» που θα είναι κατά 17 ορόφους ψηλότερος από τον Eureka. Συγκεκριμένα το ύψος του θα φτάνει τα 388 μέτρα, με 108 ορόφους, 600 διαμερίσματα και 288 δωμάτια ξενοδοχείου.

Στο μεταξύ, μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νώντα Κατσαλίδη και τον δήμαρχο Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ καθώς ο τελευταίος έχει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζοντας την ανέγερσή του «ιεροσυλία», δεδομένου ότι θα σκιάζει το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

«Απλώς είναι αλλεργικοί στους ουρανοξύστες» απαντά ο Ελληνας ομογενής, διευκρινίζοντας ότι «το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Οι δήμαρχοι της Μελβούρνης, παραδοσιακά, ενοχλούνται όταν δεν ερωτούνται αναφορικά με αυτά τα θέματα. Επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί γιατί μένουν έξω από τις διαδικασίες. Οι ουρανοξύστες καθορίζουν τη φυσιογνωμία μιας πόλης. Ο πύργος Australia 108 έχει σχεδιαστεί με στόχο να είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό, με το ξενοδοχείο δε που θα έχει στους επάνω ορόφους, θα είναι ανοιχτός σε όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ