Ποια είναι η δισεκατομμυριούχος, 5η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, Σέριλ Σάντμπεργκ που θέλει να δημιουργήσει κοινωνικό κίνημα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποια είναι η δισεκατομμυριούχος, 5η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, Σέριλ Σάντμπεργκ που θέλει να δημιουργήσει κοινωνικό κίνημα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σέριλ Σάντμπεργκ όταν δουλεύει δεν αστειεύεται. Και δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει! Η κορυφαία killer manager γυναίκα στον κόσμο, αφού μεταμόρφωσε το Google και το Facebook -την εποχή που είχαν ακόμη προβλήματα- στις κερδοφόρες επιχειρήσεις που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, στοχεύει στην πολιτική, γράφει βιβλίο και επιδιώκει σοβαρά να αλλάξει τη ζωή των γυναικών.

«Η Σέριλ δεν αφήνει πράγματα στη μέση. Ετσι, όταν η διευθύνουσα σύμβουλος του Facebook, νούμερο 2 στην εταιρεία και η πιο γνωστή γυναίκα στους διεθνείς επιχειρηματικούς κύκλους, δημοσιεύει ένα βιβλίο δεν αρκείται στο να χαλαρώσει, να δώσει μερικές συνεντεύξεις και να περιμένει τις θετικές κριτικές. Όχι, ονειρεύεται να ξεκινήσει ένα κοινωνικό κίνημα», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Νατάσας Μπαστέα στην εφημερίδα Τα Νέα.

Η 43χρονη Σέριλ είναι υπέρμαχος μιας επιθετικής κοινωνικής πολιτικής ενίσχυσης της γυναικείας συνείδησης – σχέδιο πάνω στο οποίο εργάζεται πυρετωδώς η ίδια και η ομάδα συνεργατών της, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός δικτύου «στήριξης γυναικών» που θα καλύπτει όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, μία ιδέα την οποία είχε αρχίσει να υλοποιεί ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια.

«Η Σάντμπεργκ έχει ανέβει στην κορυφή σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο όπου μόνο οι 21 από τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν γυναίκες στο τιμόνι. Πώς τα κατάφερε; Όταν μεγάλωνε ως παιδί στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς τη δεκαετία του '70, έπαιζε ένα παιχνίδι με τα μικρότερα αδέλφια της. Τα είχε εκπαιδεύσει να την ακολουθούν μέσα στο σπίτι και να φωνάζουν "Σωστά!" σε ό,τι κι αν τους έλεγε. Αυτό το δείγμα αυτοπεποίθησης την ακολούθησε σε όλη την καριέρα της. Φυσικά, διέπρεψε στο σχολείο και συνέχισε να ξεχωρίζει στο Χάρβαρντ», σημειώνει το δημοσίευμα των Νέων.

Η ενασχόλησή της, όμως, με το γυναικείο ζήτημα είχε ήδη ξεκινήσει με την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λόρενς Σάμερς, κατοπινού υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Θέμα της: οι στατιστικοί συσχετισμοί μεταξύ του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και της πρόσβασης των γυναικών στην οικονομική αυτονομία.

Ακολουθώντας τον καθηγητή της στη θητεία του επί Κλίντον, η Σέριλ διετέλεσε επικεφαλής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, ενώ πριν καν κλείσει τα 30 της είχε ήδη διαγράψει μία λαμπρή σταδιοδρομία σε κορυφαία πόστα της Ουάσινγκτον.

Μαζί όμως με τη φήμη και την επιτυχία έρχονται και οι αρνητικές κριτικές, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που της καταλογίζουν έλλειψη πραγματικού ερείσματος στην ενασχόλησή της με τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.

Πώς μπορεί μία δισεκατομμυριούχος (από μετοχές του Facebook, όταν αυτό εισήχθη στο χρηματιστήριο) μάνατζερ, η οποία κατοικεί σε σπίτι 3.000 τ.μ., με πλούσιο και εξίσου πετυχημένο σύζυγο και δύο παιδιά των οποίων τη φροντίδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναθέσει σε τρίτους επί πληρωμή, να κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα των εκατομμυρίων κακοπληρωμένων, σε δυσχερή οικογενειακή και οικονομική θέση γυναικών;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook Google ΗΠΑ μάνατζερ Σέριλ Σάντμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ