Σε δημόσια διαβούλευση το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» για τους κατάδικους - iefimerida.gr

Σε δημόσια διαβούλευση το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» για τους κατάδικους

Σε δημόσια διαβούλευση το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» για τους κατάδικους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση κρατουμένων με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού. Τι είναι όμως το ηλεκτρονικό «βραχιόλι»;

Μια μικροσυσκευή που δίνει τη δυνατότητα στα παραβατικά άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί ποινές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της κράτησής τους στον τόπο κατοικίας τους με το καθεστώς του κατ΄οίκον περιορισμού. Προϋπόθεση, βέβαια, για να συμβεί αυτό, είναι να τοποθετηθεί μόνιμα στο χέρι ή το πόδι των κρατουμένων, το εν λόγω βραχιόλι ώστε ο κρατούμενος να είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με τις αρχές. Αυτού του τύπου τα βραχιόλια χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αρχές της Ελβετίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η απόλυση του κρατουμένου μπορεί να ανακληθεί, όταν δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που του επιβλήθηκαν.

Παράλληλα, όποιος με σκοπό να διαφύγει από την επιτήρηση των αρμοδίων αρχών:

α) αφαιρεί, καταστρέφει, φθείρει ή με οποιοδήποτε τρόπο επεμβαίνει στη συσκευή ή στο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης,

β) με οποιοδήποτε τρόπο αλλοιώνει τα συναφή με την επιτήρηση δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ