Νομοσχέδιο απαγόρευσης της πορνογραφίας «περνάει» κυβέρνηση της Ισλανδίας - iefimerida.gr

Νομοσχέδιο απαγόρευσης της πορνογραφίας «περνάει» κυβέρνηση της Ισλανδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κίνηση προς όφελος της κοινωνίας», διατείνεται η κυβέρνηση, «η απαγόρευση της πορνογραφίας αντιβαίνει στην ιδέα μιας ελεύθερης κοινωνίας», αντιτείνουν οι πολέμιοι της λογοκρισίας, επισημαίνοντας πως η σεξουαλική βία οφείλει να αντιμετωπιστεί στις οικογένειες και στα σχολεία και όχι εκεί που πιστεύει η κυβέρνηση.

Ανοικτή επιστολή από το Διεθνές Ινστιτούτο Μοντέρνων Μέσων της Ισλανδίας, υπογεγραμμένη από ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς 19 χωρών, αναφέρει ότι οι προτάσεις της ισλανδικής κυβέρνησης υπονομεύουν τις προσπάθειες πρόληψης της λογοκρισίας σε ολοκληρωτικά καθεστώτα παγκοσμίως.

Επικεφαλής του εν λόγω Ινστιτούτου είναι η ακτιβίστρια, πρώην συνεργάτιδα του Wikileaks Birgitta Jónsdóttir.

Γράφοντας στον υπουργό εσωτερικών της Ισλανδίας, ένας μεγάλος αριθμός οργανώσεων, ιδρυμάτων και ακτιβιστικών ομάδων αναφέρει πως, στα ηλεκτρονικά μέσα, είναι αδύνατον τεχνολογικά να μπλοκάρεις και να λογοκρίνεις τα περιεχόμενα, δίχως να ελέγξεις το σύνολο των τηλεπικοινωνιών.

«Τα πάντα πρέπει να εξετάζονται αυτόματα από μηχανές που δεν επιβλέπονται ή ελέγχονται από τον ανθρώπινο παράγοντα και οι οποίες θα λαμβάνουν την απόφαση αν πρέπει να επιτρέψουν ή όχι την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο. Αυτό το επίπεδο κυβερνητικής επιτήρησης έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την ιδέα της ελεύθερης κοινωνίας», προσθέτουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ