Ο Αρβανιτόπουλος αποδοκιμάζει τον Στυλιανίδη για τις δηλώσεις περί πώλησης κρατικών ΑΕΙ - iefimerida.gr

Ο Αρβανιτόπουλος αποδοκιμάζει τον Στυλιανίδη για τις δηλώσεις περί πώλησης κρατικών ΑΕΙ

Ο Αρβανιτόπουλος αποδοκιμάζει τον Στυλιανίδη για τις δηλώσεις περί πώλησης κρατι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίπτουν, πηγές του υπουργείου Παιδείας, τις απόψεις περί «μετοχοποίησης» των Πανεπιστημίων με την πώληση μέρους των ΑΕΙ σε ιδιώτες επενδυτές, που διατύπωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέδριο του Economist.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν δήλωση του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει:

«Εργαζόμαστε με στόχο την προάσπιση και την αναβάθμιση της δημόσιας, δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παθογένειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τις οποίες ευθύνεται διαχρονικά η Πολιτεία, πρέπει να θεραπευτούν και όχι να αποτελέσουν άλλοθι για την διάλυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.»

Και συμπλήρωναν ότι όταν και εάν τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, και όχι της «μετοχοποίησης» των δημοσίων πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν εσαεί να πληρούν το σκοπό τους, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία».

Πυρά και από τους Πρυτάνεις

Και η Σύνοδος πρυτάνεων, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Στυλιανίδη τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα στον χώρο της Παιδείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που τα πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστους πόρους και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και με το διάλογο ανοικτό με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση περί εξορθολογισμού του σχετικού Χάρτη της χώρας, δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν το όποιο ανεκτά ήπιο κλίμα στο χώρο της παιδείας».

Οι πρυτάνεις επισημαίνουν ακόμη: «Ελπίζουμε οι σχετικές δηλώσεις να μην αποτελούν και επίσημη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης σηματοδοτώντας ενδεχομένως και νέα σχετική μεταρρύθμιση». Και καταλήγουν λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση η θεσμική αδυναμία της πολιτείας να υιοθετήσει την ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε βίαιη ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πανεπιστημίου με όλες τις καταστροφικές για το εγχείρημα επιπτώσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ