Μην ξαναφάτε μακαρόνια με κρέμα γάλακτος! Ενας φίλος εστιάτορας μου διηγείται ότι ξεκολάει την παχύρευστη κρέμα από τις κατσαρόλες του με σφυρί, στο τέλος της ημέρας. Δυσκολεύεται να πλύνει τα πιάτα του, τόσο γλίτσα πιάνουν με αυτή την περιτή κρέμα που μπουκώνει, παχαίνει και «κόβει» όλες τις γεύσεις. Η κρέμα γάλακτος είναι μια ομοιόμορφη στολή που φοράνε οι ανεπιτήδευτοι μάγειρες στα πιάτα που δυσκολεύονται να μαγειρέψουν με γεύση και απλότητα.
Σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και ελαιόλαδο για μακαρονάδα
2 μεγάλα κρεμμύδια
6-7 σκελίδες σκόρδο
Τριμμένο θυμάρι και ό,τι άλλο μυρωδικό ξερό ή φρέσκο σας βρίσκεται
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
Λευκό κρασί ή ουίσκι για «σβήσιμο»
4-5 ντομάτες στον τρίφτη
Μακαρόνια σπαγγέτι
Εκτέλεση
Χοντροκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ασπρίζετε σε κατσαρόλα, με ελαιόλαδο
Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη και προσθέτετε στην κατσαρόλα
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα αρωματικά
Σβήνετε με λίγο κρασί ή ελάχιστο ουίσκι για να πάρει το άρωμα
Βράζετε τα σπαγγέτι
Οταν σερβίρετε, προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα
Τα αρώματα θα σας ταξιδέψουν