Έκθεση Ε.Ε.- ΔΝΤ: «Αποτύχατε να μαζέψετε φόρους, δεν θα πιάσετε τους στόχους σας» - iefimerida.gr

Έκθεση Ε.Ε.- ΔΝΤ: «Αποτύχατε να μαζέψετε φόρους, δεν θα πιάσετε τους στόχους σας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποσπασματικές και μπερδεμένες χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις για τη διαχείριση φόρων στη χώρα μας, η έκθεση που εξέδωσε η Ένωση Εφοριακών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν η Ελλάδα το 2012 κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 1 δισεκατομμύριο ευρώ από ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ενώ ο στόχος ήταν τα 2 δισεκατομμύρια.

Όπως αναφέρουν με αυτό το ρυθμό δεν υπάρχει ελπίδα να συγκεντρωθούν τα 55 οφειλόμενα εκατομμύρια αφού πολλές από τις εταιρείες που χρωστούν έχουν ήδη χρεοκοπήσει.

Σύμφωνα με την έκθεση αν δε ληφθούν επιπλέον μέτρα και δε γίνουν άμεσες αλλαγές, οι στόχοι των εσόδων δε θα επιτευχθούν ούτε το 2013.

Η έκθεση σημειώνει ότι περισσότεροι από τους μισούς εφοριακούς στην Ελλάδα είναι πάνω από 50 ετών και απλήρωτοι ενώ όσοι έχουν προσληφθεί πρόσφατα λαμβάνουν μόλις 700 ευρώ το μήνα.

Παλαιότερη έρευνα της ίδιας Ένωσης είχε κατατάξει τις ελληνικές εφορίες ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ