Ο διεστραμμένος κόσμος του πιο απάνθρωπου Σεΐχη του Ισλαμικού κόσμου - iefimerida.gr

Ο διεστραμμένος κόσμος του πιο απάνθρωπου Σεΐχη του Ισλαμικού κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διαβόητος Αιγύπτιος Σεΐχης Αμπού Ισλάμ, γνωστός για τις καύσεις της χριστιανικής Βίβλου και τις προτροπές του για βιασμούς γυναικών, επανέρχεται στο προσκήνιο, προκαλώντας και πάλι θόρυβο γύρω από το πρόσωπό του.

Με αφορμή την προτροπή του προς τους μουσουλμάνους να βιάζουν τις γυναίκες που επιχειρούν διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, ένας δικηγόρος υπέβαλε πρόσφατα σειρά από κατηγορίες που προσφέρουν πλήθος στοιχείων για την κοσμοθεώρηση του σεΐχη αναφορικά με τις γυναίκες: ανάμεσα σε άλλα, κατηγορείται για το βιασμό μίας ενήλικης από τη Συρία, καθώς και για σεξουαλική παρενόχληση της νύφης του.

Γι' αυτούς τους λόγους, συνελήφθη πρόσφατα και ανακρίθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές. Λίγο, όμως, προτού προσαχθεί, πρόλαβε να προβεί σε κάποιες εξίσου προκλητικές δηλώσεις, στις οποίες αναφερόταν στους μουσουλμάνους που σκοτώνουν Αιγύπτιους Χριστιανούς ως «μάρτυρες».

Το τελευταίο διάστημα, οι φίλοι και η οικογένειά του διέδιδαν φήμες ότι ο Αμπού Ισλάμ είχε πεθάνει στη φυλακή, αρχικά λόγω δαγκώματος φιδιού, έπειτα επειδή δεν του παρασχέθηκε η αναγκαία φαρμακευτική θεραπεία του για διαβήτη, προκαλώντας έτσι τις διαμαρτυρίες πολλών ισλαμιστών σαλαφιστών.

Οι αρχές αρνούνται το θάνατό του σεΐχη, λέγοντας πως σύντομα θα αφεθεί, τη στιγμή που αμέτρητοι Αιγύπτιοι Χριστιανοί σαπίζουν στις φυλακές, επειδή υπήρχαν υπόνοιες ότι προσέβαλαν με πράξεις ή με λόγια τους το Ισλάμ.

Αυτός είναι ο κόσμος ενός από τους πιο «θορυβώδεις» υποστηρικτές της Σάρια στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ