Mπέπε Γκρίλο: «Ο Μπερσάνι με παρενοχλεί πολιτικά - Είναι ζωντανός νεκρός» - Καμπανάκι για εκλογές - iefimerida.gr

Mπέπε Γκρίλο: «Ο Μπερσάνι με παρενοχλεί πολιτικά - Είναι ζωντανός νεκρός» - Καμπανάκι για εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπέπε Γκρίλο, ηγέτης του κινήματος «Πέντε Αστέρια», δήλωσε την Τετάρτη ότι ναι μεν θα στηρίξει μεμονωμένα μέτρα στη Βουλή, αλλά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συγκροτηθεί από τα παραδοσιακά κόμματα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γκρίλο ανέφερε στο Twitter ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρια δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά) ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αλλά θα ψηφίσει υπέρ νόμων που «ανταποκρίνονται στο πρόγραμμά του».

«Ο Μπερσάνι ευθύνεται για πολιτική παρενόχληση. Εδώ και αρκετές ημέρες παρενοχλεί το κίνημά μας με απαράδεκτες προτάσεις. Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε σε εκείνον, ούτε σε κανέναν άλλο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκρίλο στο ιστολόγιο του.

Ο κωμικός ηθοποιός κι επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια χαρακτήρισε τον Μπερσάνι «έναν ζωντανό-νεκρό, που κατάφερε κερδίζοντας να χάσει» ενώ το μόνο ισχνό περιθώριο συνεργασίας που άφησε αφορά την δυνατότητα «να ψηφίσει νόμους που σχετίζονται με το πρόγραμμά του, όποιος κι αν τους προτείνει».

Καμπανάκι της Moody's για υποβάθμιση

Το ατελέσφορο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία είναι πιστωτικά αρνητικό διότι εγείρει την πιθανότητα νέων εκλογών, παρατείνοντας έτσι την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, σχολιάζει η Moody's.

«Θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ιταλίας στην περίπτωση επιπλέον σημαντικής επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών της ή δυσκολιών στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ο οίκος.

«Μια επιδείνωση στους όρους χρηματοδότησης ως αποτέλεσμα νέων, σημαντικών εγχώριων οικονομικών και χρηματοοικονομικών σοκ από την κρίση της ευρωζώνης επίσης θα ασκούσε πτωτικές πιέσεις στην αξιολόγηση της Ιταλίας».

Σημειώνεται ότι η Moody's από τον Ιούλιο του 2012 αξιολογεί την Ιταλία με Baa2 και αρνητικό outlook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ