Επιχείρηση στα τουρκικά σύνορα πραγματοποιεί ο συριακός στρατός - iefimerida.gr

Επιχείρηση στα τουρκικά σύνορα πραγματοποιεί ο συριακός στρατός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο θάνατος 120 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας αυτή την εβδομάδα, οδήγησε τον συριακό στρατό σε επιχειρήσεις στην πόλη Τζίσρ Αλ-Σουγιούρ κοντά στα τουρκικά σύνορα. Με αυτό το τρόπο ,όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, ο συριακός στρατός στις εκκλήσεις του λαού.

Το CNN Turk, μετέδωσε ότι 30.000 στρατιώτες παίρνουν μέρος σε αυτή την σειρά των πολεμικών επιχειρήσεων, επικαλούμενο τα συριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αν και η είδηση αμφισβητείται, από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτόπτες μάρτυρες, οι συριακές αρχές δηλώνουν ότι τα μέλη των ανθρώπων ασφαλείας σκοτώθηκαν από ενόπλους στην πόλη Τζίσρ Αλ-Σουγιούρ. Αντίθετα, οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι 120 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ανταρσίας στο αρχηγείο ασφάλειας.

Απ' όταν ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα της με την Συρία, έχουν περάσει ήδη τα τουρκικά σύνορα 2.500 περίπου, Σύροι πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτουγλου σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η στρατιωτική επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στα σύνορα του κράτους, γίνεται υπό τεράστια δυσαρέσκεια εναντίον του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος κατηγορείται για σφαγές αμάχων διαδηλωτών και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ