Πιέζει η Τρόικα -Σκιά απολύσεων πάνω από το Δημόσιο - iefimerida.gr

Πιέζει η Τρόικα -Σκιά απολύσεων πάνω από το Δημόσιο

Πιέζει η Τρόικα -Σκιά απολύσεων πάνω από το Δημόσιο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Εμείς δεν θέλουμε απολύσεις, αλλά η Τρόικα το βάζει στο τραπέζι. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης». Με αυτή τη φράση υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, έθεσε σε πραγματική βάση τη συζήτηση που γίνεται για τη τύχη των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Μανιτάκης κυνηγά μάλλον το ακατόρθωτο, δηλαδή να βρει νέα θέση για τον καθέναν από αυτούς έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το σχέδιο είναι ανάλογα με τα προσόντα του καθενός από τους 25.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, να βρεθεί και να περιγραφεί μια ειδική θέση, σχέδιο που θα πρέπει να παρουσιαστεί στη Τρόικα στο τέλος του έτους. Στόχος δεν είναι άλλος από το να αποφευχθούν οι απολύσεις εντός του 2014, δηλαδή όταν θα παρέλθει το ένα έτος της διαθεσιμότητας για τους εν λόγω υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα δείγματα γραφής που έχουμε δώσει έως τώρα στη Τρόικα είναι αξιόπιστα, κάτι που θα συμβάλλει στη κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη τύχη των 25.000 υπαλλήλων. Ειδικότερα, εντός των ημερών θα είναι έτοιμα τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου, με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων από την Ε.Ε. και την Ομάδα Κρούσης, ενώ με την εφαρμογή του κανόνα 1:5 εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το τέλος του 2015.

Την Τετάρτη, τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα θα «επισκεφτεί» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση του Αντώνη Μανιτάκη με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, οπότε και θα φανούν οι διαθέσεις της Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ