Financial Times: Ένας ακυβέρνητος γουρουνόλακος η Ιταλία - iefimerida.gr

Financial Times: Ένας ακυβέρνητος γουρουνόλακος η Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολιτικό αδιέξοδο, το επαπειλούμενο χάος και την αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον της χώρας στις αγορές σκιαγραφούν αναλυτές και εφημερίδες στη γειτονική Ιταλία, καθώς όλοι με ένα στόμα δηλώνουν: «η πραγματικότητα είναι ότι η Ιταλία είναι αδύνατον να κυβερνηθεί».

Αρκεί ο κύριος τίτλος της κεντροαριστερής εφημερίδας La Repubblica: «Italia ingovernabile: Senato spaccato, Grillo primo partito». Η Ιταλία όχι απλά ακυβέρνητη, αλλά μη κυβερνήσιμη... όχι μόνο πολιτικά αλλά και τεχνικά.

Σύμφωνα με τον Ρενάτο Μπαλντούτσι, υπουργό υγείας της απερχόμενης κυβέρνησης Μόντι και υποψήφιο της βαριά ηττηθείσας πολιτικής συμμαχίας του Μόντι, τα παραδοσιακά κόμματα οφείλουν να αναμορφώσουν το εκλογικό σύστημα της Ιταλίας, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2005 και έχει μείνει γνωστό ως Porcellum – που σημαίνει «χάλι», «αχούρι», «μπάχαλο», αλλά και «γουρουνόλακος» (pig's mess στα αγγλικά) – καθώς ευνοεί την απόδοση ασαφών εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Εκλογές Financial Times La Repubblica
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ