Καυτά «σπιρούνια», έκαψαν τους Χιτ - iefimerida.gr

Καυτά «σπιρούνια», έκαψαν τους Χιτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σ' έναν πολύ όμορφο τελικό που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ντάλας, οι Μάβερικς κέρδισαν τους Μαϊάμι Χιτ με 112-103, έχοντας 13/19 τρίποντα!

Οι Ντάλας Μάβερικς με έναν εκπληκτικό Ντίρκ Νοβίτζκι και άξιους συμπαραστάτες τους Τζέισον Κίντ, Τζόν Τέρυ, και τον Τζει-Τζει Μπαρέα, επικράτησαν εύκολα των Μαϊάμι Χιτ, που η δική τους Big Three δεν έφτασε για να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για τον θρόνο του NBA.

Ο Ντουέιν Ουέιντ τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο μετά από μια γονατιά που δέχθηκε στον γοφό από τον Μπράιαν Κάρντιναλ και μέχρι να επιστρέψει, οι Χιτ φαινόντουσαν σαν χαμένοι στην επίθεση. Σ' εκείνη την περίοδο ο Τζέισον Κίντ οργάνωνε άριστα το παιχνίδι των Μάβερικς, με τον Ντίρκ να έχει ξεκινήσει ζεστός και τον Τσάντλερ να συνεχίζει να εκτελεί με το σουτ από την μέση απόσταση. Παρ' όλα αυτά, και με τον Λεμπρόν Τζέιμς σε μια ακόμα κακή μέρα, η Χιτ κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη στο σκορ με 30-31.

Στην δεύτερη περίοδο, το Ντάλας συνέχισε να είναι παραγωγικό στην επίθεση και να επιτίθεται κατά κύματα. Οι Χιτ προσπαθούσαν, αλλά με τον Flash στον πάγκο και με τον Λεμπρόν σε κακή μέρα, ο Μπός κράτησε την επίθεση μαζί με τον Τσάλμερς και οι Χιτ έφτασαν να προηγηθούν και με +6 (46-52). Ο Ντίρκ όμως για άλλον ένα τελικό ήταν ασυναγώνιστος, και με 10 πόντους στην δεύτερη περίοδο και με 16 συνολικά με την λήξη του ημιχρόνου, έφερε τους Mavs μπροστά στο σκορ με 60-57.

Στην επανάληψη ο Ντουέιν Ουέιντ, παρέμενε στον πάγκο, ανήμπορος να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Στο διάστημα της απουσίας του, τα τρίποντα του Μπαρέα, έφεραν τον δείκτη του σκορ στο 75-69. Τα εκπληκτικά ποσοστά των Mavs στα τρίποντα άγγιζαν το 66% εκείνη την στιγμή! Ο Flash ξαναπέρασε μέσα, αλλά δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του. Οι Μάβερικς δημιούργησαν την μεγαλύτερη υπέρ τους διαφορά στην σειρά των τελικών με 80-71, αλλά τελικά οι Χιτ έκλεισαν την περίοδο όντας πίσω στο σκορ με 84-79.

Η τελευταία περίοδος περιλάμβανε και ένα μαγικό εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο μεγάλος σταρ των Μαϊάμι Χιτ, Λεμπρόν Τζέιμς «εξαφανίστηκε» τελείως από τον αγώνα και σκόραρε το πρώτο του καλάθι στην τελευταία περίοδο 35΄΄ πριν την λήξη του αγώνα. Ο Χουάν Χοσέ Μπαρέα, ήταν ο λαγός από το καπέλο που έβγαλε ο Ρίκ Κάρλαιλ, και συνέχισε να κάνει άνω κάτω την άμυνα των Χιτ. Στον αντίποδα, ο Ουντόνις Χάσλεμ εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές πάσες των Ουέιντ και Τζέιμς, έφερε τους Χιτ μπροστά με σκορ 95-96, τριάμισι λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Στην συνέχεια του αγώνα και ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς εξακολουθούσε να παραμένει απελπιστικά άστοχος, οι Τεξανοί εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και με ένα σερί 10-1 ξαναπέρασαν μπροστά με 105-100. Ένα τρίποντο του Τέρι 33,3΄΄ με την άμυνα κρεμασμένη επάνω του, πριν την λήξη του αγώνα έγραψε τους τίτλους τέλους φέρνοντας τον δείκτη του σκορ στο 108-101.

Έτσι οι Ντάλας Μάβερικς φτάνουν ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου. Η συνέχεια των τελικών θα δοθεί στο Μαϊάμι τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 3 τα ξημερώματα, ενώ αν χρειαστεί και έβδομο ματς, αυτό θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης πάλι στην έδρα της Χιτ.

Δωδεκάλεπτα: 30-31, 60-57, 84-79, 112-103.

Μάβερικς (Καρλάιλ): Μάριον 8 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Νοβίτσκι 29 (10/10 βολές, 8/17 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 6 ριμπ.), Τσάντλερ 13 (7 ριμπ.), Μπαρέα 17 (4/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Κιντ 13 (3/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Τέρι 21 (3/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Κάρντιναλ 4, Στίβενσον 4, Μαϊνμί 3.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 17 (1/2 βολές, 8/15 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 10 ριμπ., 10 ασίστ), Μπος 19 (10 ριμπ.), Άντονι 2, Ουέιντ 23 (10/12 βολές, 5/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8 ασίστ), Μπίμπι 2, Χάσλεμ 10 (5 ριμπ.), Μίλερ 9, Χάουαρντ 6, Τσάλμερς 15, Χάους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ