Γιατί αυτοκτονούν τα σκυλιά στη Σκοτία; - iefimerida.gr

Γιατί αυτοκτονούν τα σκυλιά στη Σκοτία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις 5 τελευταίες δεκαετίες, πάνω από 50 σκυλιά έχουν σκοτωθεί πηδώντας από τη γέφυρα Overtoun, κοντά στο Dumbarton, στη Σκοτία. Το απίστευτο είναι πως όλοι οι θάνατοι συνέβησαν ακριβώς στο ίδιο σημείο, στη δεξιά πλευρά της γέφυρας, και τα σκυλιά ήταν όλα από ράτσες που ανήκουν στην ίδια οικογένεια: Κόλεϊ, Λαμπραντόρ, Ριτρίβερ. Επίσης, όλα τα περιστατικά συνέβησαν σε μέρες με καλό καιρό.

Η συχνότητα των θανάτων, αλλά και η ανεξήγητη φύση τους έβγαλαν σ’ αυτή τη γραφική περιοχή το προσωνύμιο Dog’s Suicide Bridge (Γέφυρα αυτοκτονίας σκύλων). To 2005 μέσα σε έξι μήνες πήδηξαν απ’ τη γέφυρα 5 σκυλιά.

Και φυσικά, δεν άργησε να βρεθεί η εξήγηση - σύμφωνα με ορισμένους: Η γέφυρα είναι στοιχειωμένη. Το 1994, ο 32χρονος Κέβιν Μόι πέταξε το μωρό του από τη γέφυρα, υποστηρίζοντας πως ήταν ο Αντίχριστος και το μωρό του ήταν ο Σατανάς. Λίγο μετά προσπάθησε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, πηδώντας από την ίδια γέφυρα, και κλείστηκε σε υψίστης ασφαλείας ψυχιατρική κλινική.

Βεβαίως, μια και βρισκόμαστε στη Σκοτία, υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η γέφυρα βρίσκεται σε «σημείο με λεπτή ύφανση», όπως έλεγαν οι Κέλτες – ένα σημείο όπου συναντιούνται δύο κόσμοι. Με λίγη ομίχλη και καμιά γριά μάγισσα, έχουμε έτοιμο το μυθιστόρημα.

Μια άλλη εκδοχή, εξίσου απίθανη, είναι ότι τα σκυλιά αυτοκτονούν. Αλλά φυσικά, όπως διαβεβαιώνει ο Ντέιβιντ Σαντς, επιστήμονας που μελετά τη συμπεριφορά των ζώων, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση, είναι αδύνατο για έναν σκύλο να προκαλέσει τον ίδιο του τον θάνατο.

Ο Σαντς αποκάλυψε την πιθανότερη εξήγηση για τον θάνατο των σκυλιών: 50 χρόνια πριν άρχισε στην περιοχή η εκτροφή μινκ. Περιττώματα των μικρών τρωκτικών έχουν βρεθεί κάτω απ’ τη γέφυρα.

Η πολύ έντονη μυρωδιά των μινκ οδηγεί τα σκυλιά, κυνηγόσκυλα στην πλειοψηφία τους, να βουτήξουν από τη γέφυρα ψάχνοντας να τα βρουν, μια και, σύμφωνα με τον Σαντς, από το ύψος των σκύλων, η γρανιτένια γέφυρα με τα χοντρά τοιχώματα κλείνει το οπτικό πεδίο και μπλοκάρει τους ήχους. Οπότε, η μόνη αίσθηση που δεν εμποδίζεται, η όσφρηση, υπερλειτουργεί.

Πηγή: Daily Mail, Dangerous Minds

Ο Ντέιβιντ Σαντς ερευνά την υπόθεση σε ένα μικρό τηλεοπτικό ντοκυμαντέρ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκτονία σκύλος σκυλιά Σκοτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ