Guardian για Αναστασιάδη: Ξαλάφρωσαν ΔΝΤ και Ε.Ε. που «ξεφορτώθηκαν» τον Χριστόφια - iefimerida.gr

Guardian για Αναστασιάδη: Ξαλάφρωσαν ΔΝΤ και Ε.Ε. που «ξεφορτώθηκαν» τον Χριστόφια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πιο κοντά στο επόμενο πακέτο διάσωσης από την Ευρωζώνη φέρνει την Κύπρο η εκλογή του βετεράνου δεξιού πολιτικού Νίκου Αναστασιάδη, οποίος καλείται να πράξει ό,τι δεν κατάφερε ο απελθών Δημήτρης Χριστόφιας: να αποκαταστήσει την πιστωτική αξιοπιστία της χώρας του.

Καθώς η «πρώην Βρετανική αποικία» βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο οικονομικής κατάρρευσης, υπό το βάρος των τεράστιων απωλειών του τραπεζικού της συστήματος, η εν λόγω εκλογή αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην κυπριακή ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων, σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.

Η εκλογή Αναστασιάδη έφερε ανακούφιση στις τάξεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε., καθώς στο πρόσωπο του 66χρονου δικηγόρου βλέπουν μία ασφαλή επιλογή στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας της χώρας. Η ίδια η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία παρευρέθηκε προσφάτως στην Κύπρο, εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή της προς την υποψηφιότητά του.

Για τους οικονομικούς αναλυτές, παρ' όλο που η Κύπρος αποτελεί την τρίτη μικρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, το δημοσιονομικό χρέος της και η κατάσταση του τραπεζικού τομέα της θα μπορούσε να επαναθέσει υπό κρίση το κοινό νόμισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ