«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου» - iefimerida.gr

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, δήλωσε: «Δεν πρόκειται να μπούμε καν στη διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δεν εμπιστευόμαστε εσάς ως διαχειριστές. Τέλος του μήνα θα είστε προφανώς ικανοποιημένος γιατί θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν θα είστε όμως και υπερήφανος για τον τρόπο που θα το πετύχετε γιατί δεν υπάρχει η ελεύθερη βούληση των βουλευτών».

Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε ένα τριετές πάγωμα των τιμών όλων των προϊόντων, ακόμα και των φαρμάκων, διαφορετικά, όπως είπε, «βάζουμε τον Έλληνα πολίτη σε σκληρή μέγγενη». Πρότεινε ακόμα νέα ρύθμιση για επαναπατρισμό κεφαλαίων και νομιμοποίησή τους μόνο με την υποχρέωση να αγοράσουν το 25% σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, εκτιμώντας ότι θα εισπραχθούν 100 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ακόμα ότι το κόμμα του πάντα με μέτρο, επιχειρήματα και χωρίς ανεπίτρεπτες εξαλλότητες και ύβρεις, συμβάλλει στο να βρει η χώρα το μέσο δρόμο και να βγει από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Αυτό κάνει, όπως είπε, και τώρα. Ωστόσο, όπως είπε, τα νέα σκληρά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα δεν είναι ο σωστός δρόμος για να βγούμε από την κρίση.

«Αποκρατικοποιήσεις με τους όρους των δανειστών μας και επιπλέον επιτήρηση δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις. Μειώνεται, δεν αυξάνεται η εθνική κυριαρχία μας. Ο τρόπος παρεμβάσεων των δανειστών μας και προς εσάς και προς τον αρχηγό της ΝΔ είναι ευθεία βολή στα εσωτερικά της χώρας μας. Φωνάζει η Γερμανία, μας τρομάζει η Γερμανία, όλη μας η ζωή είναι Γερμανία και δεν έχουμε τη δύναμη να της πούμε να προσέχει τον πελάτη της, μην μας βιάζετε με τρόπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ