Μπερλουσκόνι: Μαφιόζοι οι δικαστές στην Ιταλία - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: Μαφιόζοι οι δικαστές στην Ιταλία

Μπερλουσκόνι: Μαφιόζοι οι δικαστές στην Ιταλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να προκαλεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος «έσπασε» την καθιερωμένη «ημέρα σιωπής» που προηγείται της ψήφου μία ημέρα πριν από τις ιταλικές εκλογές, όταν σε δήλωση του χθες το βράδυ αποκάλεσε τους δικαστές της Ιταλίας «μαφιόζους».

Ο «Καβαλιέρε», σε επίσκεψη που έκανε χθες στην ομάδα της Μίλαν, δεν σεβάστηκε την «ημέρα σιωπής» που επικρατεί στην Ιταλία, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποκαθήλωσης του από την εξουσία, σημειώνοντας ότι «στήσανε μια απόλυτη δυσφήμιση και παραποίηση της αλήθειας που στερείται, παντελώς, βάσης. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα, κανένα αδίκημα, παρά τις εκατόν πενήντα χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Συνεχίζουν, όμως, τις δίκες, στοιχεία των οποίων δημοσιεύονται σε όλες τις ξένες εφημερίδες. Στο εξωτερικό, όμως, το δικαστικό σώμα είναι κάτι το σοβαρό, ενώ στην Ιταλία, πρόκειται για μαφία πιο επικίνδυνη από εκείνη της Σικελίας. Ξέρω ότι λέω κάτι το βαρύ, αλλά, έχοντας γνώση της όλης κατάστασης, ξέρω ότι είναι αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Παράλληλα, ο «Καβαλιέρε» αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση τονίζοντας ότι «η Ευρώπη παραλογίζεται» και ότι τον θεωρούν «εχθρό της Ευρώπης» χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο, κατηγορώντας παράλληλα τον πρώην τεχνοκράτη πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ότι «υποκλίθηκε στην Μέρκελ και την λιτότητα» και τον κεντροαριστερό Πιερλουίτζι Μπερσάνι ότι «ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο», ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» μια ημέρα πριν τις ιταλικές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ