«Χολιγουντιανή» δίκη ετοιμάζουν για τον Ακη - iefimerida.gr

«Χολιγουντιανή» δίκη ετοιμάζουν για τον Ακη

«Χολιγουντιανή» δίκη ετοιμάζουν για τον Άκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπερπαραγωγή» σχεδιάζουν οι Αρχές να κάνουν τη δίκη του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και των 19 συγκατηγορουμένων του για τις μίζες από τους εξοπλισμούς τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο, καθώς έχει προταθεί να δικαστούν σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής να τον συνοδεύουν, ενώ η προσέλευση ξένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων αναμένεται μεγάλη.

Η πρώτη δίκη πρώην υπουργού για υπόθεση διαφθοράς, φαίνεται ότι θα έχει το χαρακτήρα...ταινίας του Χόλιγουντ, καθώς όπως επισημαίνει η εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής» σε δημοσίευμά του, δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει η σκέψη να μη δικαστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αλλά σε λαμπερή αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Ο λόγος που έχει γίνει η συγκεκριμένη πρόταση όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι ότι οι δικαστικές αρχές θεωρούν πως η συγκεκριμένη αίθουσα θα βοηθήσει την εικόνα της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αφού αναμένεται μεγάλη προσέλευση ξένων ΜΜΕ, τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων.

Παράλληλα, δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν πως βασικός σκοπός είναι τα ΜΜΕ της Ευρώπης να απαθανατίσουν τον πρώην υπουργό Αμυνας να μεταφέρεται στα δικαστήρια με τα χαρακτηριστικά τζιπ της Αντιτρομοκρατικής μαζί με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να σηματοδοτηθεί μια «οριστική ρήξη με το παρελθόν».

Οι ενστάσεις των διαφωνούντων έχουν να κάνουν με το κόστος που θα έχει η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, καθώς και οι κίνδυνοι που υπάρχουν λόγω της μεγάλης απόστασης, επισημαίνοντας πως θα ήταν πιο λειτουργικό και οικονομικό να γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό, όπου παλαιότερα είχε δικαστεί η 17 Νοέμβρη και ο ΕΛΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου μαζί με 17 ακόμα άτομα κατηγορούνται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ